10 Temmuz 2016 Pazar

Düğüm Kitablarım

2008 yılından bu yana dekoratif düğümler yapıyorum. Yaptığım bazı düğümleri bu bağlantıda görebilirsiniz. Elimde düğümleme ile ilgili farklı dillerde çok sayıda sayısal ve basılı kitab var. Basılı kitablarımıŋ bazılarını aşağıda görebilirsiŋiz. Bu kitablarıŋ çoğu sınırlı sayıda basılmış ve günümüzde bulunması zor kitablar (Özellikle Ron Edwards'ıŋ kitabları ve Çince kitablar).


4 yorum:

  1. Merhaba Tuğrul Bey,

    Türk abecesiyle ve tarihiyle, ayrıca sanatsal çalışmalarınızla harika işler yapıyorsunuz. Sizi tanımakla çok mutlu oldum. Ben de denizci bağlarıyla ilgileniyorum ve çalışmalar yapıyorum. Biliyorsunuz, "Turk's Head" adıyla anılan dekoratif bir bağ var. Yabancıların bu ismi neden verdiğini merak ediyorum. Acaba Osmanlı devrindeki sarıklardan mı bir benzetme yapmışlar diye düşündüm. Ancak o zamanlarda batıda bizi "Ottoman Empire" olarak isimlendirdeklerine göre ve Türklük kavramı baskılandığı için belki de "Ottoman's Head" gibi bir isim vermeleri gerekmez miydi? Sizin bu konuda ulaşabildiğiniz bir kaynak var mı? Siz nasıl yorumluyorsunuz?

    Sevgiler ve saygılar.

    Bülent Kamiloğlu

    info@onay.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, biz kendimize Osmanlı diyoruz ama Batı bize hep Türk demiştir. Bugün bu konuda çok hata yapılıyor. Osmanlı döneminde de biz kendimize Türk derdik. Devletin adı, saltanatın adı Osmanlı idi ama millet Türk idi. Evet Türk Kavuğuna benzetildiği için Turks Head deniyor o düğüme. Benim de sıkça yaptığım, hatta şu anda kolumdaki bilekliğin örgüsüdür.

      Sil
  2. Merhaba öncelikle elinize emeğinize gönlünüze sağlık .her çalışmanız birbirinden güzel.

    YanıtlaSil